First Dutch en Storegear intensiveren samenwerking

16 april 2018, Rotterdam – First Dutch, een toonaangevend conglomeraat dat actief is op het snijvlak van duurzaamheid en innovatie, heeft aangekondigd dat het haar bestaande strategische samenwerking met Storegear – leider in orderpick en delivery software – verder zal intensiveren. Aanleiding hiervoor is de toenemende vraag bij deelnemingen van First Dutch naar oplossingen om meer efficiëntie en flexibiliteit te realiseren in de last mile. In veel gevallen sluit deze behoefte aan bij de technologie en kennis die Storegear in de loop der jaren heeft opgebouwd. First Dutch zal op haar beurt resources vrijmaken om Storegear te ondersteunen om de huidige groei verder te accelereren.

 

First Dutch, eigenaar van o.a. First Dutch Innovations (voormalig TNO bedrijven) en aandeelhouder in Storegear, ondersteunt en stimuleert vooral technologie gedreven Nederlandse startups en scaleups door te groeien tot bedrijven met impact in de markt waarin zij opereren. Peter Goedvolk van First Dutch laat weten: “Door de samenwerking met Storegear zijn wij niet alleen verzekerd van de kennis en technologie maar ook de visie op het gebied van duurzaamheid in logistiek en transport. Dit is van grote waarde voor de strategische vraagstukken waar partners in ons netwerk mee worden geconfronteerd”.

 

Storegear kan door de intensivering van de samenwerking die reeds in 2014 haar oorsprong kent, vooral terugvallen op de middelen en medewerkers die First Dutch vrijmaakt om de verdere expansie ook op de middellange termijn te ondersteunen. “Wij zien dat onze klanten op steeds grotere schaal onze software inzetten; om de kwaliteit en snelheid van innovatie ook op deze schaal te waarborgen, is het fantastisch dat wij kunnen terugvallen op de kracht van een partner als First Dutch” aldus co-founder Emin Younan van Storegear.